MALI SPORTAŠI

Naš program

Sveobuhvatan nastavni plan i program osmišljen za poboljšanje znanja i vještina. Uključuje dvije interaktivne sesije 2x tjedno, 50 minuta tjelovježbe i 10 minutna edukativnu radionicu za praktično učenje.

01

3 do 4 godine

Tjelesna aktivnost za djecu od 3-4 godine pridonosi njihovom rastu i razvoju. Kroz aktivne igre poput trčanja, skakanja i penjanja, oni poboljšavaju grubu motoriku i koordinaciju. Poticanje nestrukturirane igre potiče kreativnost i kognitivni razvoj. Grupne igru omogućuju društvenu interakciju i uče dijeljenju i timskom radu. Ograničite vrijeme ispred ekrana i sudjelujte u aktivnostima s njima kako biste promicali povezanost i davali pozitivan primjer.

02

5 do 6 godina

Tjelesna aktivnost ključna je za djecu od 5-6 godina jer nastavljaju razvijati osnovne vještine kretanja i koordinaciju. U ovoj dobi, strukturirane aktivnosti poput organiziranih sportova mogu pomoći u usavršavanju vještina dok istovremeno potiču timski rad i disciplinu. Poticanje kreativnosti u igri i pružanje prilika za društvene interakcije dodatno podupiru njihov razvoj. Usklađivanje aktivnog vremena s pravilnim odmorom osigurava zdrav rast i uspostavlja pozitivne navike za budućnost

03

7 do 8 godina

Za djecu od 7-8 godina tjelesna aktivnost dobiva dodatni značaj jer usavršavaju svoje motoričke vještine i razvijaju veći osjećaj sposobnosti. Organizirani sportovi i aktivnosti mogu igrati ključnu ulogu u izgradnji sportskog duha i discipline. U ovoj fazi djeca se mogu uključiti u složenije tjelesne aktivnosti, poput učenja specifičnih sportskih tehnika, sudjelovanja u strukturiranim igrama, pa čak i osnovnih vježbi za izgradnju snage. Poticanje različitih aktivnosti pomaže im otkriti njihove interese i jake strane. Važno je uspostaviti ravnotežu između strukturirane i nestrukturirane igre, osiguravajući im priliku za maštovito i kreativno kretanje. Ova faza postavlja temelje za cjeloživotno uvažavanje fizičkog blagostanja.